امروزه وجود تجهیزات آتش نشانی مثل کپسول های آتش نشانی برای زمانی که دچار حریق شده ایم کافی نیست بلکه این کپسول های می بایست از نظر سلامت فنی و فیزیکی بررسی شوند تا در زمان مورد استفاده اثربخشی موثری داشته باشند.
نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که زمان شارژ کپسول آتش نشانی بر اساس نوع کپسول آتش نشانی تعیین می شود. سایر نکاتی که باید در خصوص زمان مناسب شارژ کپسول آتش نشانی خود مورد توجه قرار داد بصورت ذیل می باشد:
- معمولاً شارژ کپسول آتش نشانی باید هر ساله بصورت دوره ای انجام پذیرد که برای اطلاع از پایان اعتبار کپسول خود کارت متصل به کپسول آتش نشانی خود را بررسی نمایید.
- نکته دیگر این است که اگر شما حتی یک مرتبه از کپسول آتش نشانی خود استفاده کرده باشد، باید حتما نسبت به شارژ مجدد آن اقدام کنید. از طرفی اصلا مهم نیست که چقدر از حجم آن باقی مانده است، چون کپسول آتش نشانی شما بعد از یک بار استفاده دیگر آن فشار و قدرت خاموش کنندگی را نخواهد داشت و در صورتی که بخواهید نسبت به این موضوع بی اهمیت باشید ممکن است در زمان حادثه از این بی توجهی خود به شدت پشیمان شوید.
- هر ماه کپسول های آتش نشانی خود را با دقت بازرسی کنید و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید، البته در کپسول های دارای گاز کربن دی اکسید لازم نیست این کار را هر ماه انجام دهید، چون دوره زمانی بازرسی آنها هر ۶ ماه یک بار است.
- در صورتی که محل زندگی شما دارای شرایط آب و هوایی خاص است باید به یاد داشته باشید که کپسول های آتش نشانی شما باید در بازه های زمانی کوتاه تری مورد بررسی قرار بگیرند. به عنوان مثال محل هایی که بیش از حد گرم یا سرد است یا بیش از حد سرد می باشد یا محیط های شرجی و مرطوب می تواند روی عملکرد کپسول آتش نشانی تاثیر بگذارند.
- به یاد داشته باشید که در زمان بررسی ماهانه (و یا ۶ ماه برای کپسول های آتش نشانی CO2) حتما وضعیت ظاهری کپسول آتش نشانی را بررسی کنید تا اگر مشکلی مانند زنگ زدگی، شکستگی، خوردگی خراب شدن یا شکستن شیر یا اهرم و… را ببینید و نسبت به برطرف کردن آن اقدام کنید.
- در زمان بازرسی کردن آمپر کپسول آتش نشانی به فشار سنج آن دقت کنید.
- حتما یادتان باشد که پلمپ کپسول آتش نشانی نباید باز شده باشد و اگر باز شده شما باید به این موضوع رسیدگی کنید و مطمئن شوید که از آن استفاده نشده و در صورتی که اتفاقی افتاده و استفاده شده برای شارژ مجد آن اقدام کنید.
- زمانی که کپسول های آتش نشانی خود را برای شارژ مجدد از محل مورد نظر بر می دارید باید حتما از کپسول آتش نشانی جایگزین برای آن محل استفاده کنید.
- کپسول آتش نشانی باید حتما دارای برچسب و یا کارتی باشد که زمان آخرین دفعه شارژ و تاریخی که باید برای شارژ مجدد اقدام کنید را برای شما توضیح می دهد.
- سیم پلمپ کپسول آتش نشانی شما باید به گونه ای باشد بتوان در زمان حادثه آن را به راحتی پاره کنید.
- هر دوسال یک بار کپسول آتش نشانی خود را برای تست هیدرواستاتیک از درون خارج کرده و به مراکز معتبر تست و شارژ کپسول آتش نشانی ببرید.
جهت دریافت مشاوره تخصصی در زمینه اطفاء حریق و کپسول آتش نشانی می توانید از طریق لینک زیر و همچنین واتساپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.